KERSTMARKTEN


Naar Straatsburg voor de oudste kerstmarkt


De kerstmarkt van Straatsburg, die voor het eerst in 1570 werd gehouden, is met recht de Franse nestor in zijn soort. Een paar weken lang staat het centrum van de stad helemaal in het teken van dit evenement. Op elke straathoek zijn van die typisch houten kerstkraampjes te vinden. Rond de kathedraal kan je te kust en te keur kerstspulletjes kopen, voor lekkernijen moet je naar de Place des Meuniers, waar je allerlei typisch Elzasser kerstspecialiteiten kan proeven. Wie inkopen wil doen voor het kerstdiner kan het beste naar de Place d’Austerlitz gaan, en voor kinderen is er een speciale kerstmarkt op de Place Saint-Thomas.

Naar Mulhouse voor het kleurrijkste kersttextiel


Als stad waar vanouds textiel werd geproduceerd, staat Mulhouse bekend om de traditionele en tegelijkertijd creatieve kerststoffen, die hier jaarlijks voor de feestdagen worden gefabriceerd met motieven en kleuren die teruggrijpen op het textielverleden van de stad. Je vindt ze overal terug: op de voorgevel van het stadhuis, in de straten van het centrum en op de houten stalletjes van de kerstmarkt op de Place de la Réunion. Voor regionale stoffen en decoratiemateriaal kan je een kijkje nemen in de Boutique aux Étoffes.

Naar Colmar voor de mooiste lichtjes


In de dagen voor kerst verandert Colmar ’s avonds in een zee van licht. Aan de gevels van alle vakwerkhuizen hangen slingers met lampjes en verlichte kerstkransen. Er worden maar liefst 6 kerstmarkten gehouden, dus je komt er beslist aan je trekken! Heel sfeervol is de markt op de Place des Dominicains, waar de mooi verlichte ramen van de kerk voor een extra dimensie zorgen. In het Koïfhus kan je terecht voor kunstnijverheid, streekproducten zijn te verkrijgen op de Place Jeanne d’Arc, de kinderkerstmarkt is te vinden in de wijk La Petite Venise, op het plein voor de kathedraal staat het ‘village gastronomie‘ en voor kerstversieringen moet je zijn op de Place de l’Ancienne Douane.

Naar Kaysersberg voor de meest authentieke markt


In het historische centrum van Kaysersberg vindt elk weekend in de adventstijd de meest oorspronkelijke Elzasser kerstmarkt plaats. Binnen de muren, onder het wakende silhouet van de wachttoren, staan een stuk of dertig kerstkraampjes, waar je terechtkan voor de typische ‘santons’ (kerststalfiguren), kerstversiering, glasblaaskunst, warme wijn, houten speelgoed, sieraden en nog veel meer. Er is ook een boerenmarkt waar lokale producenten hun producten verkopen, zoals aromatische kruiden, allerlei soorten siroop, kruidenthee en ganzenlever, een onmisbaar onderdeel van het Franse kerstdiner.

Naar Obernai voor het lekkers


De kerstmarkt van Obernai staat bekend om de vele lekkernijen die er te krijgen zijn, zoals ‘bredele’ (traditionele kerstkoekjes) en ‘manele’ (poppetjes van zoet brooddeeg), warme wijn en appelsap, pains d’épices (een soort kruidkoek), en natuurlijk kouglof, de bekende tulband. Daarnaast worden er allerlei handwerkproducten verkocht. Het beste moment om langs alle kraampjes te lopen is aan het einde van de middag, als het donker wordt en de lichtjes op de gevels van de huizen aangaan. Dan komt de charme van dit schilderachtige plaatsje midden in het Pays des Sapins volledig tot zijn recht.

Metz: De belangrijkste kerstmarkt in de Lorraine


De belangrijkste kerstmarkt in de Lorraine is zonder twijfel de kerstmarkt in Metz. Verspreid door heel de stad op verschillende pleinen. De traditionele kerstmarkt vindt u op het place Saint Louis en voor ambachtswerken kunt u terecht bij de Esplanade. Maar vergeet niet ook het place du Forum en place Saint Jacques te bezoeken. . Metz behoort bij de grote kerstmarkten van Oost-Frankrijk. Traditionele decoraties en kerstversieringen, bijzondere lekkernijen. Metz heeft het allemaal.

Nancy: meer dan kerst alleen


De houten chalets zorgen voor een feestelijke sfeer in het stadscentum van Nancy, tussen het station en het winkelgebied St Sébastian, op korte afstand van het nieuwe place Charles III. De marktkraampjes liggen boordevol cadeautjes, sieraden en handgemaakte spulletjes. En zoals iedere kerstmarkt die zich een beetje respecteert, zijn er natuurlijk meer dan voldoende lekkernijen zoals suikergoed, kruidkoeken, hartige hapjes en natuurlijk warme wijn!

Adres


12 Chemin des Vergers

88100 Saint-Dié-des-Vosges

France

Openingsuren


Wij zijn 24/7 open

Copyright © 2022 Serendipity For All. Alle Rechten Voorbehouden